Kjærlighet og relasjoner Jeg skal ha om emnet «Kjærlighet og relasjoner»

Kjærlighet og relasjoner
Jeg skal ha om emnet «Kjærlighet og relasjoner».

Aller først, hva er kjærlighet?
Ordboken beskriver kjærlighet som en dypt øm, lidenskapelig hengivenhet overfor en annen person. Er det egentlig det?
Kjærlighet er kanskje en av de mest grunnleggende følelsene vi mennesker utvikler, og kjærlighet er oftest tilknyttet til noe positivt. Vi opplever kjærlighet i forskjellige former, som for eksempel kjærligheten fra en mor til barna sine, kjærligheten hennes til mannen hennes, og kjærligheten mange mennesker opplever mot mat. Vi begynner tidlig og føle kjærlighet, først er det nok mot mat, vi merker at noe mat smaker bedre enn annen mat. Vi føler en sterk tiltrekking til den gode maten og emosjonell feste som skaper følelsen av kjærlighet. Vi assosierer følelsen med god mat så vi føler at det er en positiv følelse, så vår vi vokser opp assosierer vi den med kule ting.

Dessverre er ikke kjærlighet alltid positivt, kjærlighet kan føre til fysisk smerte, når du mister noen i familien du er glad i kan du føle ut som du har fysiske smerter. Det er faktisk ekte smerte, fordi sensorene i hjernen plukker opp emosjonell smerte som fysisk smerte. Så på en måte er kjærlighet en slags indikator følelse på trygge og dårlige ting. Trygge ting som god mat og folk du stoler på, og utrygge ting som død og å ikke bli inkludert. Fra primære følelser om å være ekskludert fra flokken, noe som gjør deg sårbar.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

Det var en kjapp forklaring på kjærlighet, nå la oss se på ett historisk kjærlighet triangel som faktisk også ble ett skuespill av Shakespeare.

Historien er en tragisk historie som har alt, vel ikke alt, men den har en god del ting og har to hovedpersoner Kleopatra og Marcus Antonius.

Marcus Antonius var født I Roma 83 år før Kristus til en respektert romersk familie. Han skulle ha en bra utdanning, men på grunn av noen store gambling problemer kom han i stor gjeld og måtte rømme til Hellas. Så ble han med i militær kampanjer i Judea, han utførte bra, og ble eventuelt forfremmet til stab offiser til Julius Caesar. Mark var vital til Julius Caesars erobring av provinsen Gaul. Når Mark dro fra Gaul ble han utnevnt til tribune, for å representere interessen til folket. Tribunen var gammel romersk politikk.

Presset økte på samarbeidspartneren til Mark, Caesar, så Mark dro til Gaul igjen sammen med Caesar og hjalp Caesar vinne mot Pompey. Mark returnerte som Caesars andremann, Caesar hadde akkurat skaffet seg stor politisk makt, så han ble designert diktator i ett år. På grunn av hans aksjoner, trodde mange at han prøvde og bli konge så det ble skapt ett plott for å myrde Caesar. Og som dere kanskje vet 44 år før Kristus ble Caesar myrdet i senatet. Siden Mark var Caesars andremann var det han som skulle ta over for han, men Caesars adopterte sønn Octavian utfordret han (også kjent som Augustus). Så rundt denne tiden dro han til Egypt og møtte Kleopatra.

Det er ukjent når Kleopatra ble født, men det er estimert til og være rundt 69 år før Kristus. Hun ble født inn i den kongelige familien av Egypt, hun var datteren til Kong Ptolemy XII, det er spekulert at moren hennes var søsteren til kongen. Når hun var 18 år døde faren hennes og etterlot tronen til henne og den 10 år gamle broren Ptolemy XIII, det er sannsynlig at de gifta seg siden det var vanlig på den tida. Forholdet deres hadde vel søskenlig kjærlighet. Overraskende nok var det ikke det perfekte forholdet, og de fikk problemer. Kleopatra flyktet til Syria for og samlet en hær for å vinne over broren, og erklære tronen til seg selv. Rundt samme tiden pågikk krigen mellom Caesar og Pompey, som Antony deltok i, Pompey flyktet til Egypt, men av ordre fra Ptolemy ble han drept. Caesar fulgte etter Pompey i Egypt, her møtte han Kleopatra, og falt eventuelt for henne.

Med Caesar hadde hun nå nok militær kraft til og fjerne broren, endelig skulle hun bli Egypts enehersker. Ved hjelp av Caesars styrker felte hun brorens hær og tok makten. Kleopatra ble med Caesar til Roma, dessverre og helt ufor sett, ble Caesar myrdet. I følge Shakespeares skuespill var det nå Kleopatra og Marcus Antonius møttes, men ifølge historiske tekster gikk det ikke akkurat slik. Kleopatra returnerte til Egypt, og Mark var glad og gift hjemme, vel ikke nøyaktig glad siden han drev krig om kontroll i Roma. Men hel grei da, han trengte hjelp så han sendte bud på Kleopatra, så han kunne få hjelp av Egypt.

Kleopatra aksepterte og dro til byen Tarsus i Sicilia, dessverre var Kleopatra veldig vakker og Mark ble forelsket i henne, hennes personlighet var for mye for han. Så han var utro på kona si med Kleopatra. Med hans krig over kontroll over Roma, så han muligheter i Kleopatra, muligheter som kunne hjelpe han. Vinne over adoptivsønnen til Caesar Octavian (senere keiser Augustus), det var ikke bare Mark som så muligheter i forholdet deres. Kleopatra var etter og gjenopprette Egypts østlige imperie, som var under kontroll av romerne. Hvis hun hjalp han og beskytte de, skulle hun få kontroll over de, men mens Mark var i Egypt og hadde det morsomt med Kleopatra tok konen til Mark og startet en revolusjon mot Octavian. Så stakkars Mark måtte returnere til Roma, konen døde dessverre i opprøret (Mark var sikkert kjempe trist). Så for å fikse ting med Octavian, giftet Mark seg med søsteren hans Octavia.

Fire år etterpå gjenopptok Mark romansen med Kleopatra, så han kunne skaffe midler til å fortsette kontroll krigen i Roma. Kleopatra så på det som en sjanse til å gjøre det østlige imperiet enda større så hun godtok og ble med i alliansen igjen. De fortsatte krigen helt til 31 år før Kristus. Da hadde Octavian fått nok av propaganda krigen deres, og ville drepe dem engang for alle. Mark og Kleopatra samlet hærene sine og møtte Octavian at med Hellas for ett siste sjøslag. Dessverre tapte Mark og Kleopatra så de flyktet tilbake til Egypt. I desperasjon for og ikke ble drept spredte hun rykter om og ha tatt selvmord. (du ser kanskje hvor dette går.) Når Mark hørte dette ble han helt fortvilet og tok sitt eget liv med en kniv. Når Kleopatra fant ut hva Mark hadde gjort, tok hun og fikk en giftig slange til og bite henne, og hun tok også sitt eget liv.
Ganske tragisk kjærlighet historie, det tristeste er det at etterpå tok Octavian over Egypt.